Altuni taflan

2,7 LT'lik saksılarda
Euonymus Japonicus Elegantissimus Aureus
Altuni Taflan Fidanı
Stok: 13.000 adet
Sadece 3 TL
Detaylı bilgi için:
www.erenfidancilik.com




2 metreye kadar boy, 1 metreye kadar da çap yapabilirler. Toparlak yapılıdırlar. Yaprakları epileptik ve serttir. Euonymus japonica “Elegantissimus Aureus” un yaprakları altın sarısı renkte olup çok dikkat çekicidir. Geçirgen toprakları tercih ederler. Uzun süreli donu sevmezler. Yazında yarı gölge yerleri severler. Akdeniz iklimine dayanıklı, herdem yeşil bir bitkidir. Her türlü budama yapılabilir. Yalnız, öbekler, makiler, bordürler ve kısa budanmış çitler için en uygun bitkilerdir.

Yeşil ve sarı benekli yapraklara sahip dekoratif bir süs çalısıdır. Odunsu bir yapısı vardır. Ilıman bölgelerde park ve bahçelerde üçlü beşli gruplar halinde veya çit bitkisi olarak kullanılır. Kötü bakım şartlarında panaşalı olan yaprak rengi yeşile dönüşür. Genellikle çelikle üretilir.

Yetişme Yeri: Vatanı Japonya, Kore ve Çin’dir.
Altuni taflan, Herdem yeşil 2-3m’ye kadar boylanabilen bir çalıdır.
Sürgünleri dört köşeli olup sürgünlere karşılıklı dizili tomurcuklar uzun ve yeşil renklidir. Dar yumurtamsı yapraklar 3-7cm uzunluğunda, deri gibi kalın; üst yüzü parlak, alt yüzü soluk yeşil ve kenarları ince dilimli dişlidir. Altuni taflanların çiçekleri yeşilimsi beyaz renkte olup, beş altı tanesi bir arada ve 3-5cm uzunluğundaki bir eksen üzerinde toplanır. Altuni taflanlar Haziran ve Temmuz aylarında çiçek açar. Açık karmen kırmızısı kapsülü basık küre biçimindedir. Tırtıl ve küfe karşı hassastır.
Altuni Taflanlar soğuk yörelerde yetişebildiği gibi sıcak yörelere de uyum gösterirler. Islak topraklara, sıcağa, gölge ve güneşe toleransları ile kent bahçeleri ve sahil arazilerinde geniş kullanım yeri bulurlar. Güneşli ve yarı gölgeli, kuru ve rutubetlice yerlerde ve çeşitli topraklarda yetiştirilebilirler. Ancak verimli, humuslu kil topraklarını tercih ederler.

Budama Durumu: Altuni Taflanlar budanmaya nadiren ihtiyaç gösterirler. Çit olarak kullanıldıkları durumlarda budanmaları gerekebilir. Hassas oldukları için budama zamanına dikkat etmek gerekir.
http://www.erenfidancilik.com/altuni-taflan.html